القائمة الرئيسية

الصفحات

درس..من دروس عمل التورتة

         

         ارشادات مهمة لعمل التورتة 🎂

👑👑👑👑👑👑👑

اول معلومة

اولا-لابد من تحضير جميع المقادير بجانبك☝

ثانيا-اخراج البيض من الثلاجة حتى يصبح بدرجة حرارة المطبخ👉

ثالثا-نخل الدقيق.. مرتين او ثلاث مرات لدخول اكبر كميه هواء بداخل الدقيق👌

رابعا-لايضاف اى من الزبد او السمن او الزيت.. للكيك الخاص بالتورتة

 (الكيك اسفنجية)👍

خامسا-التٱكد من عدم وجود ذرة ماء بالادوات المستخدمة💧💦
سادسا-اشعال الفرن قبل البدء بالعمل🔥
سابعا-تبطين الصينية جيدا حتى.. لو قمنا بوضع ورق الزبد لابد من دهنه🔨🔧

الكيك الاسفجى
🌹🌹🌹🌹
المقادير
🍃🍃🍃
10 بيضات🐣🐣
250جرام سكر بودر ( كوب وربع)🍚
300جرم دقيق( كوب ونصف)🌾🌾
٥ملاعق ماء💧💧
ملعقة محسن كيك⛄
ملعقة خل🍶
فانليا🍭
الطريقه
نفصل البياض عن الصفار 🍭
نقسم مقدار السكر على اتنين ونبدا بضرب الصفار على السرعه الهادية
اول مقدار السكر مايخلص نزود.. السرعه
نضيف الميه💧
نضيف ملعقه المحسن ونضرب الخليط 
نضرب البياض بنفس الطريقة ونضيف علبه ملعقة الخل🍶
نضرب على السرعه الاولى.. ونضيف السكر واحده واحدة حتى يصبح شكل الكريمة🎂
نضيف الدقيق على الصفار وحده وحده ونقلب ونضيف بياض البيض اللي ضربناه ..وبقي
 شكل الكريمة ونقلب بهدوء حتى لا يدخل الهواء فيسبب في هبوط الكيك🎂
ونصب الخليط الصنيه تكون مقاس 28
 الفرن على.. درجه حراره 180🎃
 منفتحش الا بعد نص ساعه
نختبرها بخله او سن سكينة
لو لسه فيها حاجه يبقى نسبها شويه..🎍
لكم لو طلعت نظيفة كده  استوت ونطفى الفرن ونسيبها حوالى عشر دقائق فى الفرن
 نوارب(نفتحه قليلا) الباب فقط وبعدين.. نخرجها ونتركها🎬 تبرد⛄
💖💖💖💖
صحتين وعافية
💖💖
author-img
المطبخ قصر المراة وجنتها فابدعوا

تعليقات

التنقل السريع