السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اضع بين ايديكم اليوم حلوى من
افخر الحلويات واجملها تنفع تتقدم كانوع من الجاتوهات ويمكن.. ان
تقدم كنوع من التورت ويمكن ان تقدم كنوع من الحلويات العادية
تصنف فى تقديمها حسب المناسبة
سويسرول الشيكولاتة
المكونات
١\٢كوب دقيق ناقص ملعقه
ملعقة كاكاو خام
٤بيضات مفصول الصفارعن البياض
٢ملعقة لبن
٢ ملعقة زيت
فانليا
سويسرول الشيكولاتة
ملعقة نشا
رشة ملح صغيرة
١\٤ كوب سكر
١\٤ ملعقة صغيرة باكنج بودر
٢ملعقة سكر يضاف لصفار البيض
٤ملعقة سكر يضاف لبياض البيض
طريقة التحضير
سويسرول الشيكولاتة
نقوم باشعال الفرن اولا
نفرش ورق زبد فى صينية وندهنه حتى يسهل اخراج السويسرول
نضيف ٤ملاعق سكر علي بياض البيض على ٣مرات واحنا بنضرب
 حتى يصبح كالقطن او الكريمة ونتركه جانبا
نضيف ٢ملعقة سكر للصفار ونضربه ايضا
سويسرول الشيكولاتة
نمزج الدقيق والباكنج بودروالكاكاو والنشاوالملح والفانليا والسكر ونقلبهم جيدا
نضيف المكونات الى صفار البيض مع اضافة اللبن والزيت
ونقلبهم برفق حتى لا نخرج الهواء
نضيفهم الى بياض البيض شئ فشئ مع التقليب بخفة ثم نصبه بالصينية 
وندخله الفرح لمدة ربع ساعة او اقل لانه مش بياخد وقت كبير
وده حسب درجة حرارة فرنك
 سويسرول الشيكولاتة
فور خروجه من الفرن نحضر قماشه نظيفه منديه ماء
مش مبلولة كانها معصور بالغسالة الاوتوماتيك😂
ونقلب عليها السويسرول ونلفه ونتركه حتى يبرد
نحضر الكريمة ونفرد السويسرول ثم نحشيه ونلفه مرة اخرى ونغلفه 
بورق زبده ونتركه حوالى عشر دقائق ثم نزينه من الخارج
سويسرول الشيكولاتة
وبالف هنا وشفاء
 
تعليقات
إرسال تعليق
اكتب تعليق لتشجيعنا على الاستمرار