يرتبط شهر رمضان الكريم ببعض العادات التي يشتهر بها المصريون، ومن بينها الحلويات الشرقية مثل "الكنافة والقطايف"،
ولكل منهم طرق مختلفة فى اعدادها واقدم لكم اليوم طريقة لاعداد القطايف بالمنزل مثل الجاهزة تمام بل واجمل وانظف
القطايف بطريقه واسرار المحترفين
القطايف بتتكون من 3 مراحلالمرحله الاولى وهى مرحله التحضير
50 جرام دقيق
50 جرام ميه
4 جرام خميره
المرحله التانيه
275 جرام ميه حسب قوام العجينه
200 جم دقيق
25 جرام لبن بودره حسب الرغبه
رشه فانيليا
رشه سكر
رشه كربناتوا او باكنج بودر
المرحله الثالثه وهى اهم مرحله
275 جرام ميه
ممكن زياده الميه حسب القوام
القوام عايزينه ينزل بكل سهوله خط متصل
الطريقه
---------
- نقوم بعجن مقادير المرحله الاولى جيدا جدا. نقوم بخلطها بالمعلقه الخشب جيد جد.ا ثم نقوم بتغطية البوله. وونتركها لتخمر.
فى مكان دافى لمده لاتقل عن ساعه ونص
- نقوم بتجهيز مقادير المرحله التانيه. ونخلطهم معا ثم نقوم. باضافةعجينه المرحله الاولى ونخلطهم معا.
- اهم مرحله اللى هى المرحله الثالثه وهى ظبط القوام نزود الميه بحرص شديد حتى نصل للقوام المناسب للقطايف .
- اهم مرحله اللى هى المرحله الثالثه وهى ظبط القوام نزود الميه بحرص شديد حتى نصل للقوام المناسب للقطايف .
( وهو عندما نقوما نرفع المعلقه العجينه تنزل خط متصل وبكل سهوله ) وهذا هو القوام المطلوب.
-نحضر جرل او طاسة تيفال.او اى شئ لا يلتصق به العجين. نسخن الجريلهاو الطاسة التيفال. جدا وندهنها بزيت خفيف.
طريقة تجهيز الجريل ا الطاسة للتسويه.
نحضر فوطه نضيفه ونبللها بالزيت ونمسح الجريله بها ونضع العجينه فى قمع او كيس اواى شئ حسب الرغبه.
ونقوم بصب العجينه على الجريله الساخنه جدا ونعمل الحجم اللى عايزينه نتركها لمدة ثوانى حتى يحمر الوجه الملاصق للطاسة الجريل
نقم بوضعها على فوطه نضيفه ونغطيها حتى لاتنشف
الحشوات بقى حسب الرغبه
ممكن حشوها بخلطات مالحه او حلوه حسب الرغبه
الحشوات بقى حسب الرغبه
ممكن حشوها بخلطات مالحه او حلوه حسب الرغبه
افكار لتشكيل القطايف
- ممكن نقفل القطايف من الوسط ونسيب الطرفين مفتوحين ونقليها فى زيت غزير ونحشى بقى كريم باتسيريه ونغطسها فى اى مكسرات او فرماسيل
- ممكن نعملها قرطاس ونقليها ويعدين نحشيها كريمة ومكسرات
- ممكن نقفل القطايف من الوسط ونسيب الطرفين مفتوحين ونقليها فى زيت غزير ونحشى بقى كريم باتسيريه ونغطسها فى اى مكسرات او فرماسيل
- ممكن نعملها قرطاس ونقليها ويعدين نحشيها كريمة ومكسرات
-معلومة مهمة جدا جدا
( لو تركنا العجينة فى المرحلة الاولى اكترمن ساعة ونصف العجينه هتبوظ وريحتها تبقى مش حلوة)

ممتاز
ردحذف